Kamp Adlešiči

Kamp prostor Jankovič – Stari pod leži v bližini vasi Adlešiči in nudi možnost kampiranja ter najema lesenih glamping hišic neposredno ob reki Kolpi. Nahaja se v bližini naravnega kopališča z obnovljenim kamnitim jezom – Tržokov slap in velja za eno najlepših ob reki Kolpi. Kopališče je primerno tudi za otroke in neplavalce.

Od glavne ceste do kampa ob reki Kolpi vodi 1 km makadamske poti, zaradi česar je kamp nekoliko težje dostopen za počitniške prikolice oz. avtodome. Leseni gostinski objekt Stari pod služi tudi kot recepcija v katerem postrežejo s široko ponudbo pijač (tudi domačega piva ter naravnih sokov) in manjšim izborom jedi. Nudijo možnost najema piknik prostora, kot tudi celotnega objekta, pri čemer vam ob predhodnem naročilu pripravijo pravo belokranjsko pojedino, vključno z jagenjčkom iz krušne peči.

Manjše zaključene skupine (kolesarji, pohodniki, team building ekipe, meditacijske skupine, športna in druga društva,…) lahko prespijo na bližnjih skupnih ležiščih.

Gostom kampa Jankovič – Stari pod je na voljo možnost kampiranja na lepo urejeni travnati površini, ki je še posebej primerna za postavitev šotorov. V kampu imajo brezplačen dostop do interneta, omogočajo uporabo piknik prostora in prenosnih žarov. Gostom je na voljo modra polica – knjižna omara, iz katere lahko knjige prosto odnesete, pa tudi prinesete katero v zameno. Vse je seveda brezplačno, tudi uporaba igrišča za odbojko na mivki. Brezplačno v kampu bivajo tudi kužki.

Novost v ponudbi kampa Jankovič – Stari pod so glamping lesene hiške – Vile Kolpjanke. Gre za premične lesene hiške narejene so po vzoru Belokranjskega Hisa, narejene iz domačega smrekovega lesa in opremljene z udobno posteljo v laneno platno odeto posteljnino iz naravnega perja. Glamping Vile Kolpjanke so izolirane z ovčjo volno in lanenimi vlakni, za hladnejše dni pa je na voljo ogrevanje z IR paneli. Glamurozno kampiranje – glamping ob Kolpi je namenjeno predvsem tistim, ki želijo pristen stik z naravo, in pri spanju tudi nekaj več udobja.

Belokranjski his je majhna enoprostorna lesena “hiška”, ki je sprva služila kot prvo “zatočišče” mladoporočencev. Po kakšnem letu “uvajanja v zakonsko življenje” sta se vrnila v hišo k družini ali pa celo postavila novi večji dom.

Glavna atrakcija je poleti zelo topla reka Kolpa v kateri se lahko kopate, ribarite ali pa jo raziskujete s kajaki, kanuji, raftom. V kampu Jankovič – Stari pod lahko najamete opremo za čolnarjenje, postavili so tudi splav, s katerega lahko skočite v toplo reko ali si na njem le odpočijete. Bližnje sprehajalne poti (Grajska pešpot od Žuničev do Dragošev, Šašljeva učna pešpot) se pretežno raztezajo v zavarovanem območju Krajinskega parka Kolpa. Vodijo do številnih naravnih, kulturnih znamenitosti in etnoloških znamenitosti, k ponudnikom dobre domače hrane, domačega vina, prikaza domačih obrti, …

V kampu Stari pod poskrbijo za različne dogodke, prireditve, piknike in zabave. Tako pripravijo tekmovanje v zabavnih igrah, v poletnih večerih gostijo ansamble ali DJ-ja, izvajajo rokodelske delavnice, koncerte… Poletno sezono zaključijo z druženjem na polharjenju. Gostitelji opozarjajo, da se zabave, predvsem ob koncih tedna, končajo šele ob jutranjem svitu.

V kampu je urejeno igrišče za odbojko na mivki, na voljo je pikado, namizni nogomet, badminton. Trgovina je v vasi, približno 1 km od kampa, prav tako pošta, cerkev in gostilna.

 

15511 16584 15516

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s